facebooklinkedin

 

Swedish
Swedish Spanish

Det här är vi

Orjala & partners vision är att skapa en bättre värld!
Den visionen förpliktigar och skapar även en bra grogrund för samarbete med organisationer som på riktigt gör en skillnad i världen. I organisationen Futebol dá força har Orjala & partners funnit en samarbetspartner som i sin vardag verkligen gör stor skillnad.

Futebol dá força
Futebol dá força (FDF) är en internationell organisation som verkar för att stärka tjejers rättigheter och möjligheter genom fotboll. Futebol dá força betyder 'fotboll ger styrka', vilket är exakt vad organisationen gör. FDFs vision är en värld där alla är medvetna om, och har full tillgång till, lika värde, rättigheter och möjligheter. Genom fotboll stärker de ledare (tränare, tjejer och deras närområden) på fotbollsplanen och vidare i livet. Samtidigt förändrar de strukturer i samhället som idag begränsar tjejers möjligheter utanför fotbollsplanen. FDF startade med ett lag i Moçambique 2012. Idag har vi verksamhet i Sverige, Moçambique, Zambia och på Åland med tusentals tjejer varje vecka som leds av våra över 500 ideella ledare.

Under årets Idrottsgala hade FDF äran att ta emot priset Årets peppare från Prins Daniel som första pristagare någonsin med motiveringen:
"Med engagemang, kunskap och stort hjärta peppar och inspirerar de över tusen unga tjejer runt om i Sverige. De skapar utrymme och möjligheter för tjejer att hitta sin rörelseglädje och därigenom stärka sin fysiska och psykiska hälsa. För sitt långsiktiga och hängivna arbete med barn och ungas hälsa tilldelas organisationen Futebol dá força Årets Peppare 2017.”

Under flera år och även fortsättningsvis gör vi på Orjala & partners det möjligt för FDFs medarbetare att delta i den Internationella Certifieringen i coach- och ledarkompetenser, helt utan kostnad. För de medarbetare som deltagit har denna utbildning varit mycket värdefull i deras viktiga vardag med att coacha och handleda FDFs ideella ledare och utveckla verksamheten vidare. ”Det är en fantastisk möjlighet för oss att kunna erbjuda våra medarbetare att bli certifierade coacher. Jag har själv gått utbildningen, och det påverkade mig mycket. Det har varit avgörande för min personliga utveckling, och mitt ledarskap. Jag kan verkligen rekommendera den Internationella Certifieringen i coach- och ledarkompetenser för dig som på djupet vill förstå hur du kan leda människor och få dem att utvecklas - inklusive dig själv!” säger Cecilia Andrén Nyström, grundare av Futebol dá força.
Under 2017 kommer Orjala & partners att fördjupa detta samarbete genom att utöver platser till kommande coachutbildningar även erbjuda individuell coaching till FDFs ideella ledare runt om i Sverige, ca 160 stycken, helt utan kostnad. Dessutom kan vi med stor glädje och stolthet nu erbjuda ett samverkande utbildningskoncept i två steg:

Steg 1 - Värdebaserat och inkluderande ledarskap, av Futebol dá força, 2 dagar
Denna tvådagars utbildning är en utmärkt plattform för dig som sedan verkligen vill fördjupa dina coach- och ledarkompetenser. Nästa steg kan då vara att gå:
Steg 2 - Den Internationella Certifieringen i coach- och ledarkompetenser, av Orjala & partners, 12 dagar (3 + 2 + 2 + 1 + 2 + 2 dagar) under ca 6 månader.

futebol logo        Cecilia Andrén Nyström

Vill även du vara med och bidra till en bättre värld?
Kontakta gärna Cecilia Andrén Nyström,Grundare & VD, Futebol dá força

Kontakta oss

Besöksadress: Cylindervägen 18, plan 8, Nacka Strand, Sweden
Tel: +46 (0)709 - 360 086
E-post: