Det är mycket omvälvande stunder vi alla är i just nu – oavsett vår egen relation till Corona – så är det ett faktum att hela samhället och alla dess innevånare är och blir påverkade.

Är detta endast av ondo eller finns det extra kärleksfulla och meningsfulla ögonblick som skapas mitt i detta kaos? Tänk om ögonblicken finns där och vi, där och då, är upptagna med att oroa oss istället för att komma närmare oss själva och viktiga människorna omkring oss.

Ett eget livslevande exempel jag gärna vill dela med mig av:

Häromdagen berättade jag för mina barn ( 16 år, 20 år och 22 år) om att jag som egenföretagare, och deras pappa, nu står inför ett mycket svår prövning eftersom jag inte längre får lika många nya uppdrag som vanligt. (Läs intäkt som sedan kan omvandlas till hyra, mat, kläder och nöjen för mig och min familj.) Jag frågade dem vad de tänker om den nya situationen – “alltid” trygg inkomst från pappa till nu mer osäker inkomst från pappa. Detta är ju den tänkta verkligheten och en oro som de faktiskt redan haft på någon nivå inom sig. Gäller dessutom även mina döttrar som båda har jobb och inte riktigt vet vad som ska hända.

Min intention med att vara transparent med dem var att skapa en yta för sårbarhet och även för att de ska uppleva att de är viktiga i mitt liv och att jag vill involvera dem i dessa nya förutsättningar och tydliggöra mitt behov av att frigöra energi till att vara extra kreativ i min professionella och personliga vardag.

Effekten blev en otrolig gemensam kreativitet och aktivitet om vad vi tillsammans och var för sig kan GÖRA för att använda situationen till att utvecklas och hålla oss i rörelse. Denna gemensamma (ur)kraft och energi som skapades i familjen var helt otroligt härlig att få uppleva.

Nu tänker jag att min uppgift som förälder, och som egenföretagare, att omfamna situationen och att fortsätta göra den så bra som möjligt för mig, min familj och andra människor.

Genuin, ärlig och närvarande kommunikation är magiskt härligt att få uppleva och speciellt i extra ordinärt annorlunda situationer – när de mesta är satt ur spel.

Kommentera gärna dina tankar om mina tankar!

Pin It on Pinterest

Share This