Lärandet ligger i görandet! Vilken härlig kraft det är i att göra och genom egen erfarenhet skaffa sig ytterligare lärdomar!

Idag har jag haft förmånen att påbörja modul 5 av 6 i den Internationella Coachcertifieringen. Fantastiskt härligt att på nära håll, med Covid-19 avstånd, få ta del av deltagarnas utveckling.

Större delen av vår tid tillsammans såg konferensrummet ut som på bilden – helt tomt. Metodiken jag använder för att optimera inlärning kallar jag för ”Experimentell-Action-Learning”.  Fundamentet för denna typ av inlärning är att själva lärandet ligger i görandet. Därför var deltagarna mestadels utanför rummet och tränade sina coachkompetenser.

När vi väl samlades och delade erfarenheterna med varandra så fördjupades inlärningen än mer. Stort tack! Det är underbart inspirerande att vara omgiven av människor som så aktivt och generöst vill utveckla sig själv och oss andra i rummet! Baserat på dessa lärdomar skapade jag som coachtränare ytterligare övningar som utmanade och utvecklade deltagarna ytterligare en nivå. Det är så tydligt att de mest meningsfulla lärdomarna kommer från de egna erfarenheterna. Lärdomar är bra, lärdomar som leder till meningsfulla handlingar är bättre!

Tre små avslutande frågor som deltagarna fått är:
Baserat på dina egna erfarenheter från just idag:
Vad har du lärt dig som är meningsfullt för dig i ditt liv, professionellt eller personligt, eller varför inte både och?
På vilket sätt kan du omvandla denna lärdom till en meningsfull handling som du kan göra redan idag?
När idag ska du aktivt och medvetet göra denna meningsfulla handling?

Pin It on Pinterest

Share This